Ajax pametni sistem za zaštitu od poplava

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ajax sistem je pouzdano rješenje za zaštitu od poplava. Ajax će spriječiti poplavu da uništi zidove, namještaj, elektroniku i podove, a sve uz pomoć mobilne notifikacije. Najčešći izvori curenja vode i poplave su neispravan vodovod (npr. toalet), vodovodne cijevi, bojler, radijatori, mašina za pranje veša i mašina za pranje suđa. Redovna kontrola ovih uređaja je važna, ali ne sprječava nesreću. U stambenim zgradama ljudski faktor (na primjer zaboravni susjed) može uzrokovati problem. Neka se o tome brine sigurnosni sistem.

 Sistem je široko primjenjivVeoma je lako implementirati Ajaxov sistem protiv poplava u dom, ured, trgovinu ili proizvodni pogon. Bežični detektor curenja LeaksProtect ne zahtijeva instalaciju, godinama radi bez održavanja i radi 24 sata dnevno. A ako objekt ima sistem protiv poplava, Ajax će automatski zatvoriti dovod vode. LeaksProtect detektori curenja, Relay ili WallSwitch i elektroventili mogu se koristiti za stvaranje pametnog sistema za kontrolu vode i zaštite od poplava. 

Hub 2 Plus

Napredna centralna jedinica s vizualnom verifikacijom 

LeaksProtect

Bežični detektor poplave

 

Relay

Bežični relej sa suhim kontaktom

WallSwitch

Bežični relej napajanja

Zašto Ajax, a ne neki drugi sistem protiv poplava?

1. Veličina sistema

Do čak 200 LeaksProtect detektora curenja moguće je spojiti na jedan Ajax Hub. 

2. Izdržljivost

Većina sistema protiv poplava napaja se električnom energijom i neće trajati više od 1-2 dana u autonomnom načinu rada. LeaksProtect radi na već instaliranoj bateriji do 5 godina.

3. Pouzdanost

Ajax omogućava neprekidnu interakciju svih uređaja sigurnosnog sistema i dvostranu vezu na udaljenosti do 1300 m na otvorenom.

Povezne vijesti

E3 IPC

UVOD E3 IPC je serija mrežnih kamera za projekte male i srednje veličine. Proizvodi iz